DE OMGEVING

Wandelen en fietsen | Groene Woud | De Kampina

LOCATIE

De Pepermolen ligt in het buitengebied van Oirschot, aan de rand van het Groene Woud. Hier zijn talloze wandelpaden en fietsroutes te vinden op verkeersluwe wegen. Op minder dan 10 minuten met de auto bevindt zich het uitgestrekte natuurgebied de Kampina, met bossen en heidelandschap. Volop mogelijkheden voor genieters van het buitenleven.

De Mortelen

De Mortelen is een prachtig natuurgebied dat bestaat uit een afwisseling van bos, akkers, weilanden en houtwallen. Het is een bijzondere plek waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Het gebied biedt een prachtig vergezicht over de omgeving.

De Kampina

De Kampina wordt gekenmerkt door uitgestrekte heidevelden, bossen, vennen en beken. Het gebied biedt onderdak aan diverse diersoorten, zoals reeën, vossen en vele vogelsoorten. Bezoekers kunnen genieten van wandel- en fietsroutes en het beklimmen van de uitkijktoren.

Oisterwijkse Bossen en Vennen

Dit gebied bestaat uit uitgestrekte bossen en talloze vennen en meertjes, beheerd door Natuurmonumenten. Ook hier zijn er veel wandel- en fietspaden, alsook het populaire Boshuis Venkraai.

WANDELEN

Wandelroutenetwerk

Het uitgebreide wandelroutenetwerk van Brabant loopt bij ons door de straat. Rijg zelf de knooppunten aan elkaar, of kies één van de aanbevolen routes in de regio.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten beheert de Kampina en de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Ook zij hebben verschillende mooie routes uitgestippeld.

FIETSEN

Fietsknooppunten

Het fietsknooppuntennetwerk maakt het makkelijk om zelf routes uit te stippelen langs rustige fietspaden en verkeersluwe wegen.

Benieuwd naar Oirschot zelf?